Tonex ONE

TONEX ONE representerar den nya revolutionen – att leverera enastående ljudkvalitet i ett litet format. När IK Multimedia introducerade TONEX PEDAL blev den varmt mottagen för sitt exceptionella ljud. Nu har man tagit steget längre; Man har beslutat att utveckla en ny produkt med mål att uppnå samma höga ljudkvalitet samtidigt som den tog mindre plats. Genom att skala ner allt till dess kärna och förpacka det i en mikro-stompformat, presenterar nu IK Multimedia, TONEX ONE, din nya perfekta pedalbordskamrat.

TONEX ONE kan ersätta vilken förstärkare, boost, överdrift, dist eller fuzz-pedal som helst, och dess lilla storlek gör att den passar nästan överallt.

Varje artist kan ha så många TONEX ONE-enheter som de vill för att kunna anpassa förstärkare, boosts, overdrives, distar och fuzzar. Dessa kan kombineras med deras favoritförstärkare eller med en annan TONEX PEDAL eller TONEX ONE och fungera som förstärkare för att direkt gå till PA-systemet.

Men det slutar inte här! Tack vare de redigerbara knapparnas färger kan flera TONEX ONE-enheter lätt särskiljas inom ett pedalbord.


Två lägen,
obegränsade möjligheter.

Vi har har två arbetslägen för TONEX ONE:

DUAL MODE (standardläget) kondenserar kraften från två förinställningar till en enda tramp. Detta läge rymmer två förinställningar (A och B) och möjliggör att fotomkopplaren växlar mellan dem. I detta läge finns det inte något bypassläge. Det är avsett att fungera likt en förstärkarinstallation med två kanaler. Vilket innebär att du kan ha både rena och crunch-ljud i en enda låda och enkelt växla mellan dem, även om förinställningarna har olika förstärkare och inställningar.

STOMP MODE är det mer raka alternativet, liknande läget som används i de flesta pedaler. Här har pedalen en förinställning med två lägen (på och av), som kan växlas med den dedikerade fotomkopplaren. Detta läge fungerar perfekt när TONEX ONE används som en typisk overdrive-pedal, vilket möjliggör ett orört signalflöde när den är avstängd och aktiverar den när det behövs genom att trycka på fotomkopplaren.

Genom att kombinera dessa två lägen erbjuder betydande fördelar när det gäller pedalens funktioner. En artist kan använda en TONEX ONE i dual mode för rena och crunch-toner, samtidigt som de använder en annan TONEX ONE i stomp mode för att driva signalen till basljud, vilket ger möjlighet till pushade rena eller distade ljud för ökad mångsidighet.


One pedal,
20 Tone Models onboard

Även om 3 spelbara minnesplatser kanske är tillräckligt för de flesta shower, finns även möjligheten att ändra dem utan behov av någon app, bara genom att använda pedalen.

IK multimedia har skapat ett bläddringsläge där 20 förinställningar kan bläddras igenom inom pedalen och tilldelas var och en av de tre förinställningsplatserna utan behov av någon extra enhet.
Detta är mycket användbart eftersom användaren kan välja sina 20 bästa förinställningar från TONEX för Mac/PC eller från TONEX PEDAL och ha dem lagrade i TONEX ONE-minnet så att han kan välja de bästa 3 förinställningarna bland sina topp 20 för att tilldelas för varje show.

Låt oss säga att du använder TONEX ONE som din overdrive-pedal. För olika shower kan du behöva en Tube Screamer, en Klon Centaur eller en ProCo RAT. Med TONEX ONE har du 20 tonmodeller att välja mellan, redo att tilldelas din TONEX ONE.

En komplett live-rigg som ryms i handflatan

 • Kompakt och robust.
 • Över 20 000 (just nu!) gratis tonmodeller och hundratals premiumkollektioner tillgängliga på IK Tone.net
 • Uppvisar samma otroliga kvalitet som sin storebror, TONEX PEDAL.
 • 20 fabriksinställda valbara tonmodeller ombord. (anpassningsbara via TONEX Librarian)
 • 3 tilldelningsbara förinställningsplatser med 2 olika lägen: ”dual mode” för A/B-omkoppling och ”stomp mode” för klassisk på/av.
 • Inkluderar en snabb stämapparat med de tre mikrorattarna med lysdioder som indikatorer.
 • Kan användas som ljudgränssnitt för inspelning eller övning med play-along.
 • Direkt åtkomst till gain, bas, mitt, diskant, gate och kompressor tröskelvärde, reverb mix och volymkontroller.
 • Ingen redigering går förlorad med ”alltid sparad” beteende.
 • Säkert läge för att skydda mot oavsiktliga parametrarändringar under spel.
 • Två olika lägen funktion: ”dual mode” för A/B-omkoppling och ”stomp mode” för klassisk på/av.
 • Global kabinettbypassalternativ.
 • RGB-personifierbara retroupplysta mikroknoppar för varje förinställning.
 • TRS-stereoutgång, mångsidig för anslutning till andra pedaler, en förstärkare, direkt.