Henriksen

Bud Henriksen sökte i åratal efter en jazzförstärkare som mötte hans förväntningar. Till slut bestämde han sig för att konstruera och bygga sin egen. Han bestämde sig för att hålla det simpelt. Han valde därför en analog design utan filter och tonkontroller samt en 5-bands equalizer. Första produktionsmodellen släpptes 2006 och har sedan dess ständigt förbättrats och fått fler funktioner.

Företagets produkter tillverkas i USA med högsta krav på tonkvalitet. Visionen är att skapa portabla förstärkare med mer än tillräckligt med power och funktioner för alla typer av spelningar. Oavsett om du är jazzgitarrist i ett storband eller singer songwriter levererar deras förstärkare bästa möjliga ljudbild.

Idag tillverkar Henriksen även förstärkare till akustiska gitarrer samt gigbags. Produkterna säljs i Europa, USA, Sydostasien och Australien. The Bud för akustiska gitarrer är utan tvekan marknadens minsta och mest portabla gitarrförstärkare medan JazzAmp under det senaste decenniet har blivit standard för jazzmusiker världen över.


HögtalareMultieffektReverbUtförandeTyp