Gibson

Gibson var bland de första företag att lansera elförstärkta gitarrer. Den halvakustiska ES-modellen var särskilt banbrytande och blev snabbt ett populärt instrument bland de tidiga jazzorkestrarna. På 50-talet tillverkades den klassiska, solida Les Paul-modellen som särskilt kom att användas inom rock och tyngre genrer. Bland kända gitarrister som har spelat på en Gibsongitarr kan nämnas Jimmy Page i Led Zeppelin, Slash i Guns N´ Roses, Tony Iommi i Black Sabbath och James Hetfield i Metallica. Många fler tunga namn går att finna bland Gibsongitarrister, och alla de kända gitarrmodellerna hittar du såklart i vårt sortiment!

Gibsons instrument kännetecknas av ett sofistikerat kvalitetshantverk. De solida kropparna ger ett fint sustain som tillsammans med sina karaktäristiska humbucker-pickuper gör instrumenten lika populära bland solister som tunga rytmgitarrister. Gibson är sedan grundandet även tillverkare av akustiska instrument av mycket hög kvalitet. I vårt utbud hittar du bland annat stålsträngade gitarrer, som den legendariska Gibson Hummingbird.


CutawayElektronik elgitarrFörGreppbrädaKroppsformMikrofonsystemMikrofonuppsättningModell elgitarrTypFattningAntal strängarFärg