Universal Audio Bock-series Mikrofoner

David Bocks avtryck i studiovärld är svår att slå. Som teknisk chefsingenjör på studior som Ocean Way och Hit Factory på 80- och 90-talen, är hans rykte som en ledande service- och underhållsingenjör med de bästa. David Bock är förmodligen mest känd för att grunda och driva mikrofonföretaget Soundelux, med ikoniska mikrofoner som u195 och ELUX251. Företaget utvecklade sig senare till Bock Audio och där fortsatte och succén med t.ex. Bock Audio 251 som är en legendarisk rörmikrofon. 2020 köptes Bock Audio av Universal Audio och David Bock och hans team började skapa den nya UA Bock Audio mikrofonserien. “The UA Bock mics are the best-sounding and most beautiful mics I’ve had the pleasure of designing over my long career,” – David Bock

UA Bock 167

Spela in med rör-magi. UA Bock 167 är en stormembrans rörmikrofon som ger dina sång- och instrumentinspelningar den klassiska, mjuka tonen från den legendariska U67 * med modern ljudflexibilitet. Varje mikrofon tillverkas för hand i Santa Cruz, Kalifornien, enligt de noggranna specifikationerna från världsberömda mikrofondesignern David Bock.
Vintage U67-rörmikrofoner är uppskattade för sitt fylliga ljud och livliga mellanregister. UA Bock 167 förbättrar denna klassiska design genom att erbjuda tre EQ-filteralternativ, en unik ”fat”-knapp för förstärkning mellan 10 Hz och 400 Hz, samt en kontinuerligt variabel riktningskaraktäristik. Detta resulterar i inspelningar med större dynamiskt omfång, tonal utsträckning och flexibilitet.


UA Bock 187

UA Bock 187 är David Bocks inspirerade tolkning av de legendariska U87-mikrofonerna som han studerade och underhöll som chefsingenjör i världens bästa inspelningsstudior under två decennier. Handbyggd i UA:s Custom Shop i Santa Cruz, Kalifornien, ger UA Bock 187-mikrofonen dig det fantastiska soundet från en ikonisk mikrofon.

Vintage U87-mikrofoner är kända för sin närvaro, men kan bli skärande när de belastas. UA Bock 187 förbättrar denna klassiska design med en större transformator, förfinad kretsdesign och ett unikt ”fat”-läge som ger en förstärkning mellan 10 Hz och 400 Hz. Detta resulterar i ett större dynamiskt omfång, mer närvaro och fyllighet i sång, gitarr och mer.


UA Bock 251

UA Bock 251 är Universal Audios flaggskeppsmikrofon av stormembrans-rörkondensator typ, som ger dig den mjuka och öppna tonen från den ikoniska ELAM 251 *, som av många anses vara den bästa sångmikrofonen som någonsin tillverkats. Varje mikrofon tillverkas för hand i Santa Cruz, Kalifornien, enligt de exakta specifikationerna från den världsberömda mikrofondesignern David Bock.

Med sin tysktillverkade CK12-kapsel och stora utgångstransformator ger UA Bock 251 dig ett utökat lågfrekvent svar ner till 10 Hz och högre SPL-kapabiliteter jämfört med vintage 251-mikrofoner.