PRESENTATION AV GP-SERIEN

Roland GP-serien har länge varit en av de mest eftertraktade serien av pianon på marknaden, och det är lätt att förstå varför. Med en högkvalitativ konstruktion och enastående ljudkvalitet, erbjuder dessa pianon ett enastående musikaliskt uttryck för både professionella musiker och entusiaster.

Designad med omsorgsfull precision, är varje instrument i GP-serien prydd med fina detaljer som förväntas från en högkvalitativ flygel. Från flaggskeppet GP-9M/GP-9 till mellanstora GP-6 och den unikt kompakta GP-3, finns det en modell för varje miljö, från konsertsalar och studio till hemmet.

Den innovativa tekniken som används i GP-serien är imponerande. Modellerna har utrustats med Roland’s SuperNATURAL Piano-teknik, som skapar en enastående ljudupplevelse. Med den högupplösta ljudmotorn och den unika klaviaturen kan pianisten uppleva ljudet av ett akustiskt piano, utan någon kompromiss på prestanda eller användarvänlighet

Roland Piano Modeling: Den överlägsna metoden för moderna pianoljud.

De flesta digitala pianon förlitar sig på samplingsteknik, där enkla inspelningar används för ljudet av varje ton. Rolands avancerade pianomodelleringsteknologi tar en betydligt mer sofistikerad approach, genom att använda noggrant avstämda algoritmer och kraftfull bearbetning för att fullständigt återskapa de djupt interaktiva tonala egenskaperna hos en akustisk flygel.

Varje ton flyter smidigt in i nästa, vilket genererar oändliga harmoniska övertoner och komplexa resonanser som speglar spelarens beröring. Och med enkla verktyg ombord är det möjligt att omedelbart ändra pianotypen och forma interna ljudelement för att fullständigt anpassa ljudet och beröringen.

En annan stor fördel med Rolands pianomodelleringsteknologi är polyfoni. Detta avser antalet toner som kan låta samtidigt, vilket alltid är begränsat i sampelbaserade system. De flesta GP-modeller erbjuder obegränsad polyfoni, vilket ger en oändlig uttrycksmöjlighet av en sann akustisk flygel under spelarens fingertoppar.

Passar inte ett svart piano in i ditt hem? Det finns flera färger att välja på, för att du ska kunna hitta det digitalpiano som passar dig och din stil.