Nyheter från Warm Audio!

Warm Audio fortsätter att leverera prisvärda, moderna återskapelser av eftertraktade studioklassiker och lanserar nu ett par nya mikrofoner, WA-44 och WA-19. Den första lägger fokus på den legendariska RCA 44-bandmikrofonen (Frank Sinatra, Elvis Presley, Nat king Cole m.fl), medan den senare återupplivar den gamla klassikern AKG D19, en dynamisk mikrofon som var ett populärt val bland studioingenjörer på 1960-talet (Beatles bl.a). Slutligen har man också utvecklat sin egen in-line-förstärkare, Warm Lifter, perfekt för att höja signalnivån på vissa ljudkortet eller om du har en trögdriven mikrofon.

WA-44
WA-44 har designats för att troget återskapa ljudet av RCAs ikoniska bandmikrofon. Resultatet ger den kraftfulla basen och den uttalade närheten förknippad med den ursprungliga designen, med en avtagande högfrekvensrespons som är utmärkt för att fånga ett brett spektrum av källor, inklusive sång, blåsinstrument, stråkar, trummor, pianon och mer. WA-44 levereras i en broderad väska med en starquad kabel från Gotham och väger över 2,7 kg, så kom ihåg att använda ett stadigt stativ till denna mikrofon!

WA-19
Med en specialtillverkad, humbucker-kardioidkapsel och en robust metallkropp kombinerar WA-19 funktionaliteten hos en dynamisk mikrofon med klarheten hos en kondensatordesign – bortfall av sidotagning och minskad närhetsverkan, typiska för den dynamiska designen, kvarstår, men med en mer utökad högfrekvensrespons. Det finns ett variabel högpassfilter inbyggt som kan justeras genom att vrida på en ring på mikrofonens kropp och kan klippa upp till 10 dB vid 50 Hz, medan en ventilerad kroppsdesign hjälper till att ytterligare minska närhetsverkan vid närmickning. WA-19 finns i nickel såväl som i svart utförande.

Warm Lifter
Den nya Warm Lifter är en in-line-förstärkare som kan användas för att ge lågutgångsmikrofoner ytterligare 26 dB förstärkning, vilket gör att du kan uppnå en god signalnivå även med de enklare formen av ljudkort. Den JFET-baserade enheten bibehåller en balanserad signalväg genom hela och fungerar med fantommatning och kommer i ett robust chassi som tål användning på scenen likväl som i studion.

Till hjälp har Warm Audio inkluderat ett växelbart 100 Hz högpassfilter för att ta itu med oönskade låga frekvenser, samt en valbar 3 kHz boost.