Den senaste tillskottet till Moogs sortiment av kompakta semi-modulära instrument har nu anlänt – Här får vi en en härlig blandning av både klassiska och toppmoderna funktioner. Spectravox kombinerar funktionaliteten hos en synthesizer och en vocoder och kan producera ett brett utbud av intressanta ljud. Den kan antingen antingen som ett fristående instrument eller som en del av en större Eurorack-modulär setup.


Från början fick vi en teaser i form av en prototyp på Moogfest 2019, Spectravox kretsar kring en 10-band filterbank som har kopplats ihop med en analog oscillator och en dynamisk vit brusgenerator. Här utlovar man att ge experimentella ljuddesigners allt från livliga drönare till färgglada tonala svepningar. Förutom att generera sin egen uppsättning ljud har Spectravox en XLR/TRS-programingång som låter användarna integrera externa instrument och röster. Ytterligare en filterbank analyserar det spektrala innehållet i inkommande ljud och låter användarna prägla dess timbrala karaktär på de interna ljuden.

Precis som med Mother-32, Subharmonicon och DFAM, intar Spectravox ett 60HP hölje med en typisk Moog-liknande design på toppanelen. Den semi-modulära designen innebär att du direkt kan börja spela utan att behöva patcha, men mer djupgående ljuddesign kan utforskas med hjälp av en samling 3,5 mm patchpunkter, som möjliggör både interna och externa routningsalternativ. De mest uppenbara sällskapen är naturligtvis den tidigare nämnda samlingen av befintliga semi-modulära Moogs, men tack vare dess Eurorack-formfaktor kan den placeras bredvid en stor samling andra moduler och instrument.